zondag 26 april 2009

Wildeshausen en omgeving

Kom eens naar Neder Saksen en ontdek de schoonheid van dit eeuwenoude gebied vlak bij Bremen.


Grotere kaart weergeven

De routeplanner vertrekt in Utrecht op de zuidelijke baan van de A 12. Op ca. 308 km. van Utrecht is de camping gelegen. (verschuif desgewenst met de muisknop de onderkant van de "groene A pijl" naar het eigen vertrekpunt waardoor de planning wordt aangepast).

Informatie over Camping Aschenbeck is hier na te lezen.

De camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

Als liefhebber van paard- of ponyrijden kan men hier ook prima terecht. Liever niet met caravan of camper? Maak dan gebruik van onze overnachtingsmogelijkheid van kamers met bad, wc en televisie compleet met ontbijt. Kijk voor meer informatie op onze site.

Bij de ingang van de camping vindt u een Aschenbeck's Kate, een prima restaurant met een uitgebreide en aangenaam geprijsde menukaart. Kijk voor meer informatie op de site.

Neem eens wat langer de tijd om hier rond te kijken! Wildeshausen heeft in het centrum een stadhuis met een carillon van 23 bronzen klokken. Om 10, 12, 16 en 18 uur wordt tijdens de carillonmuziek een klokken- spel vertoond door een aantal uit lindehout gesneden figuren. In het centrum zijn leuke winkels en gezellige terrasjes te vinden.

Als eens hunebedden gezien? Nou zoveel als er hier zijn, kan bijna niet. Op het verkeers- bureau in Wil- deshausen is een platte- grond te krijgen waar veel van deze hunebedden en grafheuvels te vinden zijn. Wil je ze allemaal zien, dan moet je daar wel meerdere dagen voor uit trekken.

Liever paard rijden? Op de camping is een manege aanwezig.

In 40 minuten ben je met auto of trein in Bremen. Bremen is een historische hanzestad met 1200 jaar traditie en internationale georiënteerdheid aan de Weser. Als een rode draad loopt het streven naar zelfstandigheid door de geschiedenis van Bremen. Karakteristieke symbolen in deze Hanzestad zijnn het prachtige raadhuis in de stijl van de Weser-Renaissance, het eerbiedwaardige beeld van Roland op het historische marktplein (UNESCO-werelderfgoed sinds 2004), de 'Schnoor' – de oudste stadswijk van Bremen, de bijzondere architectuur van de Böttcherstrasse die zo rijk aan tradities is en de Dom van Bremen. En natuurlijk zijn er de over de hele wereld bekende Bremer Stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Nog meer informatie gewenst? Lees deze brochure.

Lekkere taart bij de koffie of chocolademelk? Ga naar Kläner-Hof, Café Kamindiele, Rittumer Kirchweg 5, 27801 Dötlingen. Dit bijzondere restaurant is op 4 min. afstand van de camping en wij hebben nog nooit zo'n uitgebreide keuze in gebak gezien.

Kortom, waarom zo snel al weer naar huis, hier is nog van alles te zien en te beleven.

Wat is de weersverwachting voor Aschenbeck? Kijk even voor de komende 14 dagen.

Nog wat meer informatie over deze streek gewenst? Lees dan deze brochure.

1 opmerking:

  1. Wow, wat een verrassing om fans van dit gebied te ontdekken! Zelf organiseer ik reisjes naar dit gebied, maar elke keer als ik langs cafe Aschenbeck kwam, was het gesloten! :-D

    groeten,
    Roelien

    www.trancemissie.eu

    BeantwoordenVerwijderen